• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Міжнародний математичний конкурс "Кенгуру"

Міжнародний математичний конкурс "Кенгуру"

2018-03-15

/Files/photogallery/732/rtyuehe.jpg

Конкурс «Кенгуру» — міжнародний математичний конкурс, який проводиться з метою зацікавлення школярів математикою. Конкурс проводиться щорічно у третій четвер березня країнами, які є учасницями міжнародної організації «KANGOUROU SANS FRONTIERES» або планують ними стати. Організація «KANGOUROU SANS FRONTIERES» налічує на сьогодні 46 країн. Україна вперше провела в себе конкурс 1997 року.

Конкурс проводиться в шести вікових групах:

  • Малюк 2 — для учнів 2 класів;
  • Малюк 3,4 — для учнів 3 — 4 класів;
  • Школярик — для учнів 5 — 6 класів;
  • Кадет — для учнів 7 — 8 класів;
  • Юніор — для учнів 9 — 10 класів;
  • Випускник — для учнів 11 класів

Конкурс проводиться в один день в усіх регіонах України за однаковими завданнями для кожної вікової групи. Місцеві осередки проведення конкурсу отримують завдання за кілька днів до його початку. Конверти із завданнями відкриваються в день проведення конкурсу в присутності учасників. Кількість аркушів із завданнями та бланків відповідей висилається згідно з заявкою про участь. Перед початком конкурсу координатором проводиться детальний інструктаж учасників щодо правил проведення конкурсу та заповнення бланку відповідей, який надсилається разом із завданнями. Усі вчителі, що проводять конкурс у даному навчальному закладі, підписують доданий документ, у якому зобов'язуються провести конкурс згідно з даними правилами. У разі відсутності такого документу роботи учнів даного навчального закладу можуть бути вилучені з перевірки. Головна вимога до координаторів та учасників конкурсу — самостійна та чесна робота над завданнями.

Учасники конкурсу сидять за партами по одному. Користуватися калькулятором, підручниками та математичними таблицями категорично забороняється, розрахунки та обчислення проводяться лише на чистому аркуші паперу. Кожен учасник конкурсу отримує аркуш із завданням, який потім залишає собі, та бланк відповідей учасника, який після закінчення конкурсу віддає координаторові; Конкурс триває 75 хвилин — час на розв'язування завдань без урахування тривалості інструктажу.

Після закінчення роботи над завданнями координатор збирає всі бланки відповідей разом з реєстраційними бланками для учнів та вчителів, запаковує в конверт, скріплює печаткою школи в присутності кількох спостерігачів (учасників конкурсу) і висилає на адресу Центрального оргкомітету з поміткою «Кенгуру». Кожен учасник та координатор конкурсу може висловити у письмовій формі свої зауваження щодо проведення конкурсу. З будь-яких питань щодо проведення конкурсу можна звертатися на адресу Центрального організаційного комітету з проведення конкурсу в Україні.

Кiлькiсть переглядiв: 184